EXPRESS

“Ballkan Bordello” me rrëfimet e gadishullit të luftërave

 

Janë aktorë shqiptarë, serbë e shtetas amerikanë të etnive të ndryshme. Përpara kanë sfidën që ta nxjerrin në skenë një copë historie të Ballkanit sipas versionit të dramaturgut Jeton Neziraj. Në një ambient kafeneje “Balkan Bordello”, të mërkurën, bazuar në trilogjinë “Orestia”, nëpërmjet humorit të zi, ka prekur temperamentin ballkanas dhe naivitetin e një epoke që ndërtohet mbi themele të dhunës, mosdurimit e urrejtjes.

E bazuar në trilogjinë “Orestia” të Eskilit, shfaqja është kthyer në Kosovë si bashkëproduksion ndërkombëtar, gati pesë vjet pas versionit të Teatrit Kombëtar të Kosovës. Boshti i trajtimit të situatave kur luftëtarët e kthyer nga fronti dhunojnë gjithçka mbetet i njëjtë. Por rrëfimi ka shkuar në nivel më universal pasi do të shfaqet gjithandej Ballkanit e deri në Amerikë.