EXPRESS

Kthimi i “John Cage’s Hamlet”

 

“Kjo shfaqje i dëmton seriozisht klishetë”, ishte mbishkrimi në posterin e shfaqjes “John Cage’s Hamlet” nën regji të Bekim Lumit, që ishte dhënë premierë në nëntor të vitit 2015. Gjashtë vjet më vonë, e tre pas vdekjes së regjisorit, shfaqja është dhënë si homazh për Lumin.

Bujar Ahmeti, Labinot Raci dhe Luan Durmishi bashkë me violonçelistin Adorel Haxhija kanë risjellë në skenë të njëjtën shfaqje deri në detaje. Është dhënë në kuadër të edicionit të sivjetmë të “Kosovo Theatre Showcase”.