EXPRESS

“Më i mirë ish varri, sesa mos me ditë” - tempull për të pagjeturit

 

Fati i të pagjeturve, pritjet, ankthi, shpresa dhe humbja e saj...bëhen bashkë në dramën, e cila zë fill që nga lufta e fundit në Kosovë dhe ende s’ka përfunduar. Si një rrëfim më vete, përkthehet mjeshtërisht në vepër artistike, prej artistit Driton Selmani e kuratores Blerta Hoçia. “Më i mirë ish varri, sesa mos me ditë”, është deklarata e njërës prej shumë familjarëve që edhe sot presin më të dashurit e tyre. Dhe një shpresë a fundshprese, bëhen pikënisje e ekspozitës