EXPRESS

Panairi i Librit mbyllet me efektin e krizës ekonomike

 

Për botuesit dhe organizatorët ka dallime jo të vogla midis edicionit të kaluar dhe të sivjetmë në Panairin Ndërkombëtar të Librit. Sipas tyre, kriza ekonomike e ka bërë të veten. Por sukses më vete llogaritet të jetë mbajtja e tij, pasi ngjarja nuk u organizua shkaku i pandemisë në dy vjetët e kaluar. Ndërkaq dita e fundit ka qenë ndër më produktivet sa i përket interesimit të lexuesve.

Sivjet, Botimet KOHA ka shënuar rekord sa i përket zbritjes së çmimeve në kohën e Panairit. Kanë qenë me deri në 80 për qind zbritje dhe me ofertë të veprave të mbi 100 autorëve. Sivjet, Shoqata e Botuesve e Kosovës nuk ka shpallur shtandin më të vizituar, por menaxheri i shitjes, Fidan Imeri ka thënë se tashmë është evidente që shtandi i KOHËS është më i vizituari.