EXPRESS

“Rezidenca 17”, hapësira që bashkon aktivistë e artistë

 

Gjithçka është restauruar, përpos disa tavolinave e ulëseve që i janë shtuar ambientit të ngrohtë e të lezetshëm të shtëpisë. Dollapët, raftet e mobiliet e tjera nëpër dhoma janë restauruar pa humbur formën e mëparshme. Muret, dyshemeja e shkallët janë ngjyrosur, por baza ka mbetur po e njëjta. Tepihët me motive tradicionale janë pastruar për t’u vendosur pikërisht aty ku kanë qëndruar.

Karriget e kolltukët kanë zënë vend anash dhomave ditore, raftet e librave po ashtu. Në fakt ato e karakterizojnë dhe mbizotërojnë në të gjitha dhomat. Përcjellin edhe sot dashurinë e Hivzi Sulejmanit për librin. Shumë nga to ishin gjetur nga studentët që kishin zhvendosur inventarin për ta restauruar. Disa nga dokumentet e gjetura, si ato të rrjedhës së punës së Shoqatës së Shkrimtarëve të Kosovës, janë vendosur në kornizat në mur.