EXPRESS

“E kaluar e çmuar” me thesaret e trashëgimisë

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Galeria “Qahili” hapi dyert për ekspozitën e titulluar “E kaluar e çmuar” si një kompozicion i dyzuar mes veprave të artistëve nga Gostivari, Burhan Ahmeti dhe Nevzat Kica. Ekspozita e përbërë nga një gamë eklektike e pikturave, vizatimeve, printimeve, akuatintave e shumë mediumeve të tjera kishte për emërues të përbashkët trashëgiminë kulturore shqiptare.

“E kaluar e çmuar”, si titull kap mjeshtërisht thelbin e veprave të shfaqura në të. Secila vepër shërben si një narrativë vizuale, duke eksploruar aspekte të ndryshme të trashëgimisë kulturore, sa kolektive aq edhe personale të cilat ofrojnë një dritare edhe në personalen e vetë artistëve.