EXPRESS

Poezi dhe muzikë rome kundër diskriminimit

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Në përditshmërinë e përfshirë nga diskriminimi dhe paragjykimet, organizata “Youth Initiative for Human Rights” shënoi një moment të rëndësishëm – edicionin e 10-të të “Javës për të drejtat e njeriut”. Festa mori një kthesë teksa u shpalos në ambientin e “Bubble Bar”, një hapësirë që, për një moment kalimtar, u kthye në hapësirë ku paragjykimet e diskriminimi nuk gjejnë vend.

Mbrëmja nisi me një sërë grash dhe aktivistesh të talentuara që dolën në skenë duke thurur një copë emocionesh përmes poezisë rome. Gynesh Veshall, Urma Menekshe dhe Mehreme Goliqi, secila një zë i qëndrueshëm më vete, recituan poezi që thellohen në temat e dashurisë, përkatësisë dhe realiteteve të ashpra të diskriminimit shoqëror.