Kosovë

Tri fshatra të Ferizajt kundërshtojnë Projektligjin për RTK-në, sepse s’kanë sinjal

 

Përfaqësuesit e fshatrave Zllatar, Dardani dhe Mirosalë të Komunës së Ferizajt nëpërmjet një shkrese po e kundërshtojnë Projektligjin për financimin e Radiotelevizionit Publik të Kosovës, me arsyetim se që nga paslufta nuk është i shtrirë rrjeti tokësor i transmetimit nëpër këto fshatra, shkruan sot “Koha Ditore”.

Ndërkaq, Kuvendi i Republikës së Kosovës ka marrë vendim që qytetarët nëpërmjet faturave të rrymës do të paguajnë nga 2.5 euro për të siguruar financimin e Televizionit Publik. Kjo çështje ka nxitur edhe reagimet e subjekteve politike dhe të shoqërisë civile.