Kosovë

Në Prizren u vrapua në shenjë solidariteti me gratë që përjetuan dhunë seksuale

 

Në vitin 1999, Claire McFarlane u tërhoq zvarrë në një rrugicë të Parisit, pranë lokalit ku punonte. Ajo dhunua seksualisht, u rrah dhe u plagos me thikë.

Por, ajo mbijetoi dhe që nga ajo natë thotë se nisi luftën me paragjykimet, komplekset dhe drejtësinë franceze për të sjellë para drejtësisë atë që i shkaktoi vuajtje.