Kosovë

Ministria nuk ia bart 300 mijë euro Vushtrrisë, 65 fshatra pa ujë

Ministria nuk ia bart 300 mijë euro Vushtrrisë, 65 fshatra pa ujë

Kanë kaluar gjatë muaj që kur Kuvendi i Kosovës e ka miratuar buxhetin, ku përfshihet edhe ndarja e 300 mijë euro për kyçjen e komunës së Vushtrrisë në ujësjellës. Por, rreth 65 fshatra të këtij qyteti ende kanë mbetur pa u ujë të pijes. Kjo për shkak se Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor ende nuk i ka bartur mjetet tek komuna.

I pari i komunës së Vushtrrisë, Xhafer Tahiri në një intervistë për KosovaPress, thotë se ministria është duke e bllokuar projektin e kyçjes në ujësjellës tash e gjashtë muaj.