Kosovë

Banorët në Mitrovicë duan shkollë, jo xhami

 

Banorët e lagjes ‘Sylani’ në Mitrovicë të Jugut, që nga viti 2017, janë duke kundërshtuar ndërtimin e një xhamie në këtë lagje, nga persona, të cilët sipas tyre, janë jokompetentë.

Ndonëse thonë se nuk janë kundër ndërtimit të një xhamie, halli i tyre është te një person tjetër, i cili ka blerë një pronë në këtë lagje dhe atë ia dhuroi Bashkësisë Islame në Mitrovicë për ndërtimin e xhamisë, raporton KTV.