Kosovë

Avokati i Popullit kërkon masë të përkohshme për hidrocentralet

 

Avokati i Popullit nëpërmjet një shkrese dërguar ministrit të Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi, të enjten, ka kërkuar masë të përkohshme lidhur me çështjen e operimit të hidrocentraleve në vend dhe ndikimin e mjedisit.

Ky institucion bazuar në nenin 16 të Ligjit nr. 05/L-019 për Avokatin e Popullit ka iniciuar hetime sipas detyrës zyrtare lidhur me operimin e hidrocentraleve në Deçan dhe hidrocentraleve në Shtërpce, shkruan sot Koha Ditore.