Kosovë

Shkolla e mjekësisë në Pejë ndalon tërësisht celularët

 

Për dallim nga shkollat e tjera në Pejë, nxënësit e shkollës së mjekësisë nuk shihen që mbajnë në dorë celularë. Jo pse ata kanë hequr dorë prej tyre, por për kohën sa janë në shkollë celularët nuk i mbajnë me vete, ndonëse me celularë kanë ardhur në shkollë. Në këtë shkollë ka gati një vit që jo vetëm se ndalohet përdorimi i tij gjatë procesit mësimor, por edhe mbajtja e tij, pavarësisht se a e ka fikur.

Në secilën klasë të kësaj shkolle gjendet një dollap i vendosur, në të cilin nxënësit i fusin celularët e tyre për kohën sa janë në shkollë dhe i marrin pasi përfundon mësimi. Ky organizim i mospërdorimit të celularëve as mes orëve të mësimit, siç thotë drejtori i kësaj shkolle, Artan Demaj, është bërë në iniciativë dhe në pajtueshmëri të përbashkët të nxënësve, mësimdhënësve dhe prindërve, shkruan sot Koha Ditore.