Kosovë

11 OJQ-të kërkojnë hetimin e intervenimit të policisë ndaj protestuesve në Biti

 

Banorët e Bitisë së Poshtme, të mërkurën, e kanë vazhduar protestën kundër ndërtimit të hidrocentralit, pavarësisht ndërhyrjes së dhunshme ndaj tyre nga policia një ditë më parë. Ata thonë se një gjë e tillë është e papranueshme dhe se në protestë lëndime kanë pësuar edhe fëmijët.

Mbështetje protestës së tyre i kanë dhënë 11 organizata joqeveritare, të cilat nëpërmjet një reagimi kanë kërkuar hetime për intervenimin e policisë ndaj protestuesve, shkruan sot Koha Ditore.