Kosovë

Fillojnë vizitat sistematike shëndetësore për filloristët në Ferizaj

Fillojnë vizitat sistematike shëndetësore për filloristët në Ferizaj

Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare në Ferizaj ka nisur vizitat sistematike nëpër shkollat fillore të kësaj komune, me qëllim të identifikimit të problemeve të ndryshme shëndetësore tek nxënësit e klasës së parë dhe të klasës së pestë.

Po ashtu, ky projekt i QKMF-së ka për qëllim vlerësimin e parametrave të rritjes, zhvillimit, defekteve të boshtit kurrizor, higjienës, ekzaminimit oftalmologjik, ekzaminimit të dëgjimit, traktit të sipërm dhe të poshtëm respirator, abdomenit dhe patologjive të tjera, si dhe vizitat sistematike për shëndet oral, shkruan sot “Koha Ditore”.