Kosovë

KEDS-i lë në terr 7 familje skamnore në strehimoren e Gurakocit

KEDS-i lë në terr 7 familje skamnore në strehimoren e Gurakocit

Pesë familje egjiptiane dhe dy familje shqiptare, me gjithsej 25 anëtarë, të gjithë shtetas të Kosovës, që jetojnë në kushte tejet të vështira në objektin e ish-burgut në fshatin Gurakoc të Istogut, kanë mbetur edhe pa energji elektrike që nga dita e mërkurë, kur një ekip i KEDS-it ua ka ndërprerë rrymën.

Gazmend Vrankaj, njëri prej banorëve në atë “burg”, me grua dhe gjashtë fëmijë, tregoi se KEDS-i ua ka ndërprerë rrymën pa asnjë paralajmërim. “Unë jam këtu qe 7 vjet dhe deri tash asnjëherë nuk kanë qenë me na kërkua diçka dhe nuk na kanë thënë kurrë se duhet me pagua, dhe nuk na kanë paralajmëruar se do na e ndërpresin rrymën nëse nuk paguajmë, shkruan sot Koha Ditore.