Kosovë

Afro 1 mijë të rinj nga Peja sivjet mësuan zanat për të ikur jashtë vendit

Afro 1 mijë të rinj nga Peja sivjet mësuan zanat për të ikur jashtë vendit

Çdo vit është në rritje numri i të rinjve nga Peja dhe komunat e tjera që të mësojnë një zanat, pavarësisht se çfarë niveli shkollor kanë dhe drejtimin e kryer. Pothuajse të gjithë kanë të vetmin qëllim.

Që të ikin sa më shpejt jashtë dhe me vete ta kenë përveç aftësimit në zanatin e mësuar edhe certifikatën për zanatin e kryer. Ky interesim është më se i prekshëm në Qendrën për Aftësime Profesionale (QAP) në Pejë, në të cilën nga muaji në muaj vazhdimisht është duke u rritur numri i të rinjve që duan të mësojnë ndonjërin prej 11 profesioneve që ofron kjo qendër, shkruan sot Koha Ditore.