Kosovë

Injorohet kërkesa për siguri shtesë para hyrjes te Shkolla e të verbërve në Pejë

Injorohet kërkesa për siguri shtesë para hyrjes te Shkolla e të verbërve në Pejë

Me një projekt të realizuar para tetë muajve, Komuna kishte vendosur platforma për këmbësorë në disa vendkalime në dy rrugët me katër korsi, të cilësuara si më të rrezikshmet për këmbësorë brenda në qytetin e Pejës, në rrugën që kalon nëpër lagjet “Xhemajl Kada”, “Fidanishte” dhe “7 Shtatori”, e deri te rrethrrotullimi rrugor afër Shkollës së Mesme Ekonomike, ku lidhen rruga e transitit dhe magjistralet për Mitrovicë dhe Rozhajë, dhe në rrugën që kalon pranë universitetit publik “Haxhi Zeka”, në drejtim të Deçanit.

Vendosjen e një këso platforme për rritjen e sigurisë se nxënësve të saj dhe parandalimin e aksidenteve për shkak të shpejtësisë së pakontrolluar nga shoferët e papërgjegjshëm, kishte pritur shkolla për persona të verbër dhe me dëmtime në të parë “Xheladin Deda”, e cila ndryshe quhet edhe Qendër Burimore për Mësim dhe Këshillim, shkruan sot Koha Ditore.