Kosovë

Në dy shkolla të Kamenicës bojkotohet mësimi

Në dy shkolla të Kamenicës bojkotohet mësimi
 

Në të gjitha shkollat e Kosovës, përveç në fshatin Koretin dhe Topanicë të Kamenicës, ka nisur të hënën gjysmëvjetori i dytë i vitit shkollor 2019/2020. Prindërit e këtyre dy fshatrave nuk i kanë lejuar fëmijët të shkojnë në shkolla të fshatrave tjera ashtu siç ka paraparë Komuna e Kamenicës, shkruan sot Koha Ditore.

Nga e hëna në këtë komunë ka nisur faza e dytë e reformave në arsim. Kjo fazë parasheh që nxënësit e nivelit parashkollor deri tek ata të klasës së pestë të shkollës “Rexhep Mala” të Topanicës të kalojnë në shkollën “Abdullah Krashnica” në Koretin.