Kosovë

Vetëvendosje i kërkon MAPL-së ta padisë Kuvendin e Fushë-Kosovës

Vetëvendosje i kërkon MAPL-së ta padisë Kuvendin e Fushë-Kosovës
 

Zyrtarët e Lëvizjes Vetëvendosje në Fushë-Kosovë kanë kërkuar nga Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal (MAPL) që ta padisë kuvendin e kësaj komune për shkak të mosshfuqizimit të një vendimi, i cili është vlerësuar i paligjshëm.

Vitin e kaluar, Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor e kishte vlerësuar në shpërputhje ligjore plotësim-ndryshimin e Planit Zhvillimor Urban të Fushë-Kosovës. Në atë vendim kërkohej që i njëjti të shfuqizohej brenda 30 ditësh. Por edhe pse kanë kaluar rreth 100 ditë nga atëherë, kjo nuk ka ndodhur, ani pse në muajin janar kjo ishte si pikë e rendit të ditës, shkruan sot “Koha Ditore”.