Kosovë

Inspektorati i MIA-së inspekton punimet e hidrocentralit në Biti të Poshtme

Foto: Koha
 

Inspektorati i Ministrisë së Infrastrukturës dhe Ambientit gjatë së enjtes ka inspektuar punimet e hidrocentralit në fshatin Biti e Poshtme në komunën e Shtërpcës.

Ky aktivitet ka për qëllim shqyrtimin e të gjitha dokumenteve dhe licencave të këtyre bizneseve, ndërkohë pritet brenda pak ditësh të merrej një vendim konkret. Banorët e fshatit Biti e Poshtme po vazhdojnë të protestojnë duke e kundërshtuar futjen e lumit Lepenc nëpër gypa me arsyetim se po dëmtohen mijëra hektarë të parcelave bujqësore. Së bashku me inspektoratin në vendin e ngjarjes ka dalë edhe zëvendësministri në ministrinë e Infrastrukturës dhe Ambientit Avni Zogiani. Ai ka thënë se ka rekomanduar inspektoratin për t’i shqyrtuar të gjitha dokumentet dhe licencat e hidrocentraleve, ndërkohë do të merrej një vendim konkret.