Kosovë

Prizreni për investime kapitale shpenzon 6 milionë euro më pak nga planifikimi

Prizreni për investime kapitale shpenzon 6 milionë euro më pak nga planifikimi

Komuna e Prizrenit në vitin 2019 për investime kapitale ka shpenzuar 6 milionë euro më pak në raport me planifikimin që kishte bërë për këtë kategori buxhetore. Për përfaqësuesit e partive opozitare dhe aktivistët e shoqërisë civile në Prizren kjo shifër është tregues për performancë të pamjaftueshme të Ekzekutivit lokal për jetësimin e projekteve të planifikuara në buxhet.

Drejtoria e Ekonomisë dhe Financave (DEF) në Komunën e Prizrenit ka mundësuar qasjen në raportin e saj të punës për periudhën janar-dhjetor 2019, ku ndër të tjera figuron se organet komunale për vitin e shkuar kanë planifikuar 21 milionë e 862 mijë euro për shpenzime kapitale, derisa deri në fund të vitit kanë shpenzuar 15 milionë e 642 mijë euro për këtë kategori, shkruan sot “Koha Ditore”.