Kosovë

25 familje të varfra në Klinë e Istog përfitojnë nga 2.5 mijë euro për nisjen e biznesit familjar

Foto: Koha
 

Në Komunën e Klinës dhe Istogut, në kuadër të një projektit “Mbështetje e integruar socio-ekonomike për familjet shumë të prekura”, që financohet nga Ministria e Punëve të Jashtme e Gjermanisë dhe këto dy komuna, do të përfitojnë gjithsejtë 25 familje që marrin asistencës sociale nga 2 mijë e 500 euro.

Me këto mjetet do të mbështeten 15 familje në komunën e Klinës dhe 10 familje në komunën e Istogut, për të filluar ato ndonjë biznes të vogël familjarë dhe që pastaj të pavarësohen financiarisht dhe të largohen nga lista e asistencës sociale, raporton Koha.