Kosovë

Drejtoresha e QKMF-së në Viti thotë se bashkë me stafin do të qëndrojnë në karantinë 14 ditë

Drejtoresha e QKMF-së në Viti thotë se bashkë me stafin do të qëndrojnë në karantinë 14 ditë

Si pjesë e masave kundër koronavirusit, pushteti komunal në Viti ka dezinfektuar objektet komunale kurse në oborrin e Qendrës së Mjekësisë Familjare është vendosur një tendë ku do të vendosen qytetarët të cilët dyshohen se janë prekur me COVID-19.

Komunarët kanë deklaruar se stafi shëndetësor është furnizuar me maska dhe dorëza dhe pajisje tjera, kurse kanë bërë të ditur se janë ndihmuar edhe nga tre donatorë. Gjersa në këtë komunë stafi shëndetësor prej 11 personash duke përfshirë edhe drejtoreshën e QKMF-së janë vetizoluar ngase dyshojnë se mund të jenë të prekur nga COVID-19 ngase në QKMF ishte kontrolluar një pacient i cili më pas kishte rezultuar pozitiv me COVID-19.