Kosovë

Komunitetet rom, ashkali e egjiptian në Fushë-Kosovë, pa masa mbrojtëse ndaj koronavirusit

 

Vetëm 6 kilometra larg kryeqytetit të Kosovës, gjenden dy lagje të cilat janë të banuara kryesisht nga komunitetet rom, ashkali dhe egjiptian.

Ndonëse ndër rekomandimet e autoriteteve shëndetësore janë edhe qëndrimi brenda shtëpive e mbajtja e distancës, në këtë lagje të Fushë-Kosovës asnjë nga masat e kërkuara nga Qeveria nuk po përfillen, raporton KOHA.