Kosovë

Opozita akuzon pushtetin në Podujevë për bllokim të Komitetit për Politika dhe Financa

Opozita akuzon pushtetin në Podujevë për bllokim të Komitetit për Politika dhe Financa

Zyrtarë të të dy partive opozitare në Podujevë po e akuzojnë pushtetin lokal se nuk po e lejon kompletimin e Komitetit për Politika dhe Financa të Kuvendit Komunal. Sipas tyre, pas zgjedhjeve parlamentare të mbajtura vitin e kaluar, ku dy anëtarë të KPF-së ishin zgjedhur deputetë të Republikës së Kosovës nga radhët e LVV-së dhe PDK-së, ky organ i Kuvendit ka mbetur me minus dy anëtarë. Ndërkohë që ata thonë se kompletimi i KPF-së është bllokuar nga partia në pushtet, LDK. Shefi i Grupit të Këshilltarëve të PDK-së, Fatmir Rudari, thotë se ka kërkuar disa herë që të bëhet plotësimi i Komitetit për Politikë dhe Financa me anëtarë të rinj, porse kjo deri tash nuk ka ndodhur.

“Që nga certifikimi i zgjedhjeve, ne si subjekt politik jemi të hendikepuar me një anëtar më pak në KPF, për arsye se ish-anëtarja jonë në KPF (Floreta Zejnullahu v.j.) tani është deputete në Kuvendin e Kosovës. Unë si shef i grupit kam kërkuar disa herë nga kryesuesi që kjo çështje të vijë në Kuvend dhe të bëhet plotësimi i Komitetit. Premtimet kanë qenë se ‘po, do të bëhet plotësimi’, por kjo nuk ka ndodhur”, ka deklaruar Fatmir Rudari, raporton KOHA.