Kosovë

285 pacientë të pickuar deri tani nga rriqrat në Komunën e Klinës

Krahas pandemisë së koronavirusit, banorët e Klinës edhe këtë pranverë ballafaqohen me rrezikun e pickimit nga rriqrat. Mirëpo, masat ndaj pandemisë së koronavirusit kanë ndikuar që gjatë tre muajve të parë të asaj që njihet si sezoni i rriqrave të ketë më pak raste të pickimeve, por të cilat u shtuan gjatë muajit qershor.

“Në komunën tonë të pickuar janë të evidentuara 285 raste. Rasti i parë pickim në komunën tonë ka qenë me 27 prill në fshatin Jashanicë. Dhe në kontinuitet pickimet kanë vazhduar, me intensitet përafërsisht të njëjtë”, ka thënë Haxhi Ibishi, infektolog në Qendrën e Mjekësisë Familjare në Klinë.