Kosovë

Në Ferizaj po pastrohen nga mbeturinat lumenj e kanale kulluese për parandalimin e vërshimeve

 

Gjatë viteve të kaluara banorët e fshatrave: Greme, Talinoc i Muhaxherëve, Rahovicë, Gurëz, Tërnë, Pleshinë dhe disa lokalitete të tjera të komunës së Ferizajt, janë përballur me vërshime si pasojë e e lumenjve dhe kanaleve kulluese nëpër lagje dhe parcela bujqësore të mbushura me mbeturina.

Ndërkohë, Komuna ndau afro 70 mijë euro për realizimin e projektit të pastrimit të tyre. Arben Halili, drejtor për Shërbime Publike dhe Emergjencë në Komunën e Ferizajt ka thënë për Kohën se në vitin e kaluar kanë pastruar rreth 70 kilometra kanale kulluese dhe shtretër të lumenjve, ndërkohë gjatë këtyre ditëve kanë pastruar edhe 25 kilometra të tjera.