Kosovë

Shtimja përfiton ndërtimin e gjashtë shtëpive nga Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale

Shtimja përfiton ndërtimin e gjashtë shtëpive nga Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale
 

Ekzekutivi i Komunës së Shtimes pas kërkesave të vazhdueshme në Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale ka përfituar ndërtimin e gjashtë shtëpive për komunitetin Ashkali dhe Rom. Këto familje deri tash nuk kanë pasur shtëpi të banimit, ndërkohë për njërën nga këto familje, komuna në bashkëpunim me organizata të ndryshme ua kanë siguruar edhe parcelën për ndërtimin e shtëpisë në vlerë prej 7 mijë e 200 eurosh.

Për ndërtimin e secilës shtëpi, ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale ka investuar me nga 20 mijë euro, ndërkohë ekzekutivi i Komunës ka njoftuar se janë duke e përgatitur infrastrukturën rrugore dhe nëntokësore dhe dokumentet tjera përcjellëse për këto familje, raporton KOHA.