Kosovë

Banorët e quajnë të dështuar projektin e impiantit në Orllan

Banorët e fshatit Orllan të Podujevës po e konsiderojnë të dështuar projektin e ndërtimit të kolektorit dhe impiantit biologjik për trajtimin e ujërave të zeza. Sipas tyre, ky projekt që parashihte eliminimin e ujërave të zeza në Liqenin e Batllavës nuk ka përfshirë pjesën më të madhe të shtëpive dhe disa institucioneve publike aty. Rrjedhimisht, ata thonë se ujërat e zeza do të vazhdojnë të derdhen në liqe edhe pas përfundimit të këtij projekti. Në anën tjetër, implementuesi i këtij projekti Organizata CDI, arsyetohet se ligjet në fuqi nuk e lejojnë ndërtimin në zonën e parë mbrojtëse të burimeve ujore dhe për këtë arsye, nuk kanë ku të fusin gypin e kolektorit brigjeve të liqenit

 

Banorët e fshatit Orllan të Podujevës po e konsiderojnë të dështuar projektin e ndërtimit të kolektorit dhe impiantit biologjik për trajtimin e ujërave të zeza. Sipas tyre, ky projekt që parashihte eliminimin e ujërave të zeza në Liqenin e Batllavës nuk ka përfshirë pjesën më të madhe të shtëpive dhe disa institucioneve publike aty. Rrjedhimisht, ata thonë se ujërat e zeza do të vazhdojnë të derdhen në liqe edhe pas përfundimit të këtij projekti. Në anën tjetër, implementuesi i këtij projekti Organizata CDI, arsyetohet se ligjet në fuqi nuk e lejojnë ndërtimin në zonën e parë mbrojtëse të burimeve ujore dhe për këtë arsye, nuk kanë ku të fusin gypin e kolektorit brigjeve të liqenit

Orllan/Podujevë, 13 dhjetor – I dështuar po konsiderohet projekti i ndërtimit të kolektorit dhe impiantit biologjik për trajtimin e ujërave të zeza në fshatin Orllan të Podujevës. Ky projekt që financohet nga Qeveria Zvicerane dhe implementohet nga Organizata CDI, kishte për qëllim eliminimin e ujërave të zeza që derdhen në Liqenin e Batllavës. Por, përveç vonesave që e kanë përcjellë që nga viti 2017 kur kishte filluar së realizuari, ndërtimi i kolektorit nuk e ka përfshirë pjesën më të madhe të fshatit Orllan. Rrjedhimisht, ujërat e zeza do të vazhdojnë të derdhen në liqe edhe pas përfundimit të tij. Përfaqësuesi i këtij fshati, Nuhi Selimi, thotë se e kishin pritur me gëzim ndërtimin e kolektorit dhe impiantit për trajtimin e ujërave të zeza në Orllan. Por, tash këtë projekt e quan të dështuar, pasi përveç shumë shtëpive, në kolektor nuk është përfshirë as shkolla ku vetë ai është mësimdhënës.