Kosovë

Ndërrimi i pushtetit në Podujevë përplas LDK-në me LVV-në

 

Ndërrimi i ekzekutivit në Podujevë pas zgjedhjeve të jashtëzakonshme të 29 nëntorit ka ndryshuar edhe rolet e LDK-së e LVV-së në këtë komunë. Pas daljes në opozitë kanë filluar edhe kritikat ndaj qeverisjes së Vetëvendosjes që në mbledhjen e parë të Kuvendit Komunal. Këshilltarët e LDK-së, pos që nuk i kishin votuar dy pika nga rendi i ditës në seancën e fundit (informatën për gjendjen financiare të komunës dhe listën e pronave të veçanta për dhënie në shfrytëzim për 2021), pika “Të ndryshme” i ka përplasur këto dy parti. Kjo pikë edhe ka zgjatur më shumë se zakonisht.

Këshilltari nga radhët e LDK-së, Agim Behluli, ka qenë shumë i zëshëm gjatë kësaj seance, për dallim prej herave të tjera që ka qenë shumë pasiv gjatë kohës kur pushtetin e ka pasur partia e tij. Ai ka kërkuar përgjegjësi nga qeverisja e re lokale edhe për çështjen e sigurisë.