Kosovë

Për asfalt rreth 2.5 milionë euro, e asnjë cent ndihmë qytetarëve dhe bizneseve që kanë pësuar nga pandemia

Për asfalt rreth 2.5 milionë euro, e asnjë cent ndihmë qytetarëve dhe bizneseve që kanë pësuar nga pandemia
Objekti i Komunës së Pejës
 

Komuna e Pejës për vitin 2021 ka planifikuar të shpenzojë 7 milionë e 997 mijë euro për investime kapitale në projekte të fushave të ndryshme. Një të tretën e këtij buxheti komuna ka vendosur ta shpenzojë për projekte rrugore. Konkretisht 2 milionë e 435 mijë euro për 30 projekte të asfaltimit të rrugëve në qytet dhe fshatra, si dhe ndërtimin e katër rrugëve në Rugovë. Por për të ndihmuar qytetarët dhe bizneset e dëmtuar nga pandemia, komuna nuk ka ndarë asnjë shumë të veçantë.

Me këtë politikë të shpenzimeve të shumave të mëdha në asfalt Komuna e Pejës ka vazhduar sikur vitet e kaluara, pavarësisht se ende mbizotëron periudha e pandemisë. Kjo qasje e komunës për shpenzimin në asfalt të gjitha këtyre mjeteve të taksapaguesve në kohë pandemie, konsiderohet absurde dhe e pakuptimtë nga këshilltari i pavarur në Kuvendin Komunal të Pejës, Gzon Berisha, i cili kritikon komunën që në këtë periudhë kur shëndeti dhe mirëqenia e qytetarëve është më e rëndësishme se asfalti, është dashtë të sakrifikohen për sivjet projektet rrugore për të ndihmuar njerëzit por edhe bizneset që kanë pësuar nga pandemia.