Kosovë

Komuna e Deçanit planifikon të bëhet me strategji të zhvillimit të turizmit

 

Komuna e Deçanit deri tash nuk ka pas asnjë strategji të zhvillimit të turizmit, pavarësisht projekteve dhe promovimit të turizmit dhe këtë strategji në komunë besojnë se do ta kryejnë sivjet. Nisja tash e hartimit të kësaj strategjie, shoqëria civile e konsideron pak të vonuar dhe është treguese se Komuna nuk ju ka qas me seriozitet hartimit të dokumenteve që do të orientonin ka zhvillimi i turizmit

Ka vite që Komuna e Deçanit promovon turizmin dhe zhvillimin e tij, por deri më tash kjo komunë nuk ka pasur një strategji të qartë të zhvillimit të turizmit, që bashkë me bujqësinë konsiderohen dy shtylla kryesore të zhvillimit ekonomik të kësaj komune.

Komuna ka realizuar projekte për zhvillimin dhe promovim të turizmit dhe ndërtimin e nevojshëm infrastrukturor në zonat malore dhe rurale. Mirëpo tek tash institucionet komunale kanë nisur hapat e parë për hartimin e një strategjie lokale për zhvillimin e turizmit në këtë komunë. Drejtoresha për Ekonomi dhe Zhvillim, Fitore Hulaj i tha KOHËS se, fillimisht do të formohen grupet punues për nisjen e këtij procesi.