Kosovë

Komuna e Klinës synon që me përmbarues t’i kërkojë borxhet për tatim në pronë

 

Rreth 2 milionë euro janë grumbulluar nga borxhi i krijuar nga qytetarët dhe bizneset ndaj arkës komunale të Klinës për tatim në pronë. Kjo shumë e mjeteve të papaguar janë grumbulluar ndër vite, siç thotë drejtori i Financave në këtë Komunë, Aziz Desku, për të cilat deri tash komuna asnjëherë nuk ka proceduar lëndë te përmbaruesi për arkëtim të dhunshëm.

Në mars të vitit të kaluar, një ditë para 12 marsit, kur e tërë komuna e Klinës ishte futur në karantinë totale për tre muaj shkaku i rastit të parë të shfaqur me Covid-19, Desku tregon se ka qenë e përgatitur lënda në mënyrë që të dërgohen te përmbaruesi disa borxhlinj të mëdhenj për tatim në pronë. Por pasi e tërë komuna ishte futur në izolim total, kjo nuk kishte ndodhur.