Kosovë

Podujeva e gatshme të marrë përsipër shpenzimet për trajtimin e dy pacientëve në Qendrën e Shtimes

 

Komuna e Podujevës është shprehur e gatshme të marrë përsipër shpenzimet që nevojtimet për tretman të dy pacientëve që të martën janë dërguar për trajtim në Qendrën e Shëndetit Mendor në Shtime. Këta dy pacientë çdo ditë kanë qëndruar rrugëve të Podujevës pa përkujdesje institicionale. Zëdhënësi i Komunës, Fatri Zhitia, ka thënë se dërgimi i tyre në Shtime është bërë pas insitimit të organeve komunale për një gjë të tillë.

“Pas takimit që ka zhvilluar në muajin janar kryetari i Komunës, Shpejtim Bulliqi, me drejtorin e Qendrës së Shëndetit Mendor në Prishtinë, Sami Rexhepi, ku është diskutuar mundisa e transferimit për në Qendrën e Shëndetit Mendor në Shtime të dy pacientëve me probleme mentale në Komunën e Podujevës, si dhe pas insistimit dhe këmbënguljes së kryetarit Bulliqi që të bëhet transferimi sa më parë i dy pacientëve, F. B dhe G.C, ata sot janë transferuar në Qendrën e Shëndetit Mendor në Shtime”, ka thënë Fatri Zhitia. “Komuna është e gatshme t’i kryej të gjitha obligimet e saj që i takojnë sa i përket shpenzimeve për tretmanin që iu ofrohet dy pacientëve, nëse kjo kërkohet”.