Kosovë

Qytetarët serbë nuk duan të vaksinohen në qendrën e vaksinimit në Pejë

Dugagjin Sahatqiu, shef i qendrës së vaksinimit në Pejë, tregoi se prej 2 prillit, kur ka nisur vaksinimi në Pejë, procesi ka shkuar më shpejt sesa që kanë pritur dhe se interesim shumë të madh për vaksinim kanë treguar personat e moshuar. Mirëpo, në këtë qendër, sipas Sahatqiu asnjë qytetar i komunitetit serb nuk është paraqitur për vaksinim

 

Dugagjin Sahatqiu, shef i qendrës së vaksinimit në Pejë, tregoi se prej 2 prillit, kur ka nisur vaksinimi në Pejë, procesi ka shkuar më shpejt sesa që kanë pritur dhe se interesim shumë të madh për vaksinim kanë treguar personat e moshuar. Mirëpo, në këtë qendër, sipas Sahatqiu asnjë qytetar i komunitetit serb nuk është paraqitur për vaksinim

Në Komunën e Pejës nuk është regjistruar asnjë rast vaksinimi i qytetarëve të nacionalitetit serb, ndonëse në procesin që ka nisur prej afro dy javë, janë vaksinuar 1200 persona, aq doza sa edhe i janë ndarë deri tash kësaj komune nga Ministria e Shëndetësisë.

Dugagjin Sahatqiu, shef i qendrës së vaksinimit në Pejë, tregoi se prej 2 prillit, kur ka nisur vaksinimi në Pejë, procesi ka shkuar më shpejt sesa që kanë pritur dhe se interesim shumë të madh për vaksinim kanë treguar personat e moshuar. Në mungesë të interesimit për vaksinim të një numri të madh të personelit mjekësor të institucioneve shëndetësore publike e private në Pejë, është bërë e ditur se kanë tepruar gati gjysma e dozave. Kjo sasi e vaksinave u është ofruar personave të moshuar, pacientëve në dializë dhe personave që nuk mund të lëvizin.