Kosovë

Grafite në Mitrovicë në kundërshtim të shkeljes së të drejtave të grave

 

Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist ka njoftuar se sonte në Mitrovicë aktivistët kanë shkruar grafite në qytet për të denoncuar dhunën sistematike ndaj grave në këtë komunë dhe përtej.

Sipas njoftimit, përmes këtyre mbishkrimeve është kundërshtuar kontrolli i burrave ndaj grave, dhuna sistematike ndaj tyre, ngacmimet seksuale në shkolla e shumë shkelje tjera.