Kosovë

Drejtuesit e Prizrenit thonë se janë afër përmbylljes së procesit për Hartën Zonale 2021-2029

 

Pesë vjet pas miratimit të vendimit nga Kuvendi i Komunës së Prizrenit për lejimin e hartimit të Hartës Zonale, autoritetet komunale kanë njoftuar se kanë publikuar raportin e shqyrtimit publik dhe procesit të pjesëmarrjes për hartimin e këtij dokumenti të planifikimit hapësinor. Sipas tyre, kjo nënkupton se procesi i hartimit të Hartës Zonale të Komunës së Prizrenit 2021-2029 është në prag të finalizimit.

Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka, të enjten, ka bërë të ditur se pas shqyrtimit të 258 kërkesave të parashtruara nga qytetarët dhe institucionet publike, OJQ-të, e arkitektët, në 13 debate publike që janë mbajtur për Hartën Zonale, është arritur që të përgatitet raporti për shqyrtimin publik dhe procesin e pjesëmarrjes në hartimin e Hartës Zonale, i cili është publikuar në ueb-faqen e Komunës së Prizrenit.