Kosovë

LDK-ja në Podujevë e quan joligjore platformën “Alo Komuna”

 

Shefi i Grupit të këshilltarëve të LDK-së, Hasan Ajeti, ka thënë se “Alo Komuna” është themeluar në kundërshtim me ligjin. Ndërsa drejtori i Administratës, Bahri Selimi, thotë se ky projekt mund ta pengojë dikë, porse, sipas tij, gjithçka është ligjore sa i përket kësaj platforme dhe se kjo e ka rritur transparencën dhe e ka afruar qytetarin me Komunën

Partia opozitare, LDK, po e konsideron joligjore platformën e Komunës së Podujevës “Alo Komuna”. Shefi i Grupit të këshilltarëve të kësaj partie, Hasan Ajeti, ka thënë se “Alo Komuna” është themeluar në kundërshtim me ligjin. Kontestimi i platformës është bërë gjatë debatit, ku është diskutuar raporti financiar tremujor i Komunës së Podujevës. Aty këshilltari Ajeti ka kritikuar rritjen e shpenzimeve për disa kode buxhetore, në mesin e të cilave edhe atë për telefoni.

Por këshilltarja e partisë në pushtet, Doruntina Hasani, ka thënë se rritja e shpenzimeve për telefoni ka qenë e pritshme pas lansimit të “Alo Komuna”. Sipas saj, qytetarët thërrasin pa pagesë në këtë platformë, ndërsa shpenzimet i faturohen Komunës.