Kosovë

Kozmini me dy shtëpi shëndeti funksionale, Henci, Graboci e Bardhi pa asnjë

 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Në Komunën e Fushë-Kosovës janë tri fshatra në të cilat janë ndërtuar objekte për shërbime shëndetësore, por të cilat nuk janë funksionalizuar asnjëherë. Banorët e këtyre fshatrave kanë tentuar t’ua ndërrojnë destinimin objekteve, por kërkesat e tyre nuk janë miratuar nga Komuna. E në Kozmin, fshat i po kësaj komune dhe i banuar kryesisht nga komuniteti serb, funksionojnë dy shtëpi shëndeti, njëra e menaxhuar nga strukturat paralele

Ndonëse është ndërtuar dhjetë vjet më parë, objekti në fshatin Henc të Fushë-Kosovës, i destinuar për ofrimin e shërbimeve shëndetësore, ka mbetur jofunksional. Përmes një peticioni, banorët e këtij lokaliteti kishin provuar që objektit t’ia ndërronin destinimin dhe ta shfrytëzonin si shtëpi pritëse për ngushëllime, por kjo nuk është miratuar nga Komuna.

Megjithatë, edhe pse pas shumë kohësh banorët e Hencit kërkojnë funksionalizimin e shtëpisë së shëndetit, sidomos tash në kohë të pandemisë.