Kosovë

Vaksinohen 2.200 persona në Podujevë mbi moshën 65 vjeçare

 

Zyrtarët komunalë të Podujevës kanë vlerësuar se situata me pandeminë COVID-19 po shkon drejt normalizimit. Drejtori për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale, Driton Veliu, ka thënë se vetëm 16 raste janë aktive me koronavirus në këtë komunë. Në mbledhjen e Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi (KKSB), Veliu ka theksuar se deri tash janë vaksinuar 2.200 perosna mbi moshën 65 vjeçare.

“Lidhur me gjendjen me pandeminë Covid-19 raportoi drejtori i Shëndetësisë, Driton Veliu, i cili tha se deri tani në Komunën e Podujevës kemi 4.515 të prekur me Covid-19, prej tyre 4.438 janë shëruar, 16 janë raste aktive, ndërsa 61 kanë humbur jetën. Ai tha se situata po shkon drejt përmirësimit, ndërsa komuna po vazhdon me planin e vaksinimit, ku deri tani janë vaksinuar mbi 2, 200 persona të moshës mbi 65 vjeçare”, thuhet në njoftimin e Komunës së Podujevës.