Kosovë

Prej vitesh Komuna e Lipjanit vazhdon t’i mbajë të mbyllura disa QMF

 

Banorët e disa fshatrave të Komunës së Lipjanit prej kohësh po kërkojnë rihapjen e tri institucioneve shëndetësore, të cilat janë mbyllur nga komuna shkaku i mungesës së stafit mjekësor. Në komunë kanë thënë se pas ikjes së disa mjekëve për specializim, komuna ka shpallur konkurse për plotësim të vendeve të punës.

Banorët e fshatit Smallush, Banullë dhe Babush të Komunës së Lipjanit prej vitesh po e vuajnë mungesën e mjekut familjar, derisa Komuna ua ka vendosur drynin objekteve shëndetësore.

Komuna po përballet me ikje të mjekëve për specializime për çdo vit e kjo është edhe arsyeja që këto institucione të mos rihapen asnjëherë.