Kosovë

Protestë në Rugovë, banorët thonë se po u cungohet e drejta mbi pronën

 

Qindra banorë të trevës së Rugovës kanë protestuar të shtunën në Grykë të Rugovës duke thënë se po u cungohen të drejtat në shfrytëzimin e pronave të tyre private shkaku i “Bjeshkëve të Nemuna” . Që nga viti i kaluar në atë trevë Prokuroria e shtetit bashkë me Policinë dhe Drejtorinë e parkut kanë ndaluar të gjitha llojet e ndërtimeve edhe në pronat private.

Rugovasve u ka ardhur deri te hunda pamundësia për shfrytëzimin e pronave të tyre qëkur u shpall ligji kombëtar “Bjeshkët e Nemuna”, në vitin 2012.

Përmes një proteste me moton “Përtej shpisë, s’kemi ku shkojmë”, ata kanë kërkuar të drejtën e shfrytëzimit dhe largimin e pronave të tyre private nga zona e parkut.