Kosovë

QPS-ja në Lipjan kritikohet për mostrajtimin e 13-vjeçares që u abuzua nga disa persona

Foto: Ilustrim
 

Organizata për Mbrojtjen dhe të Drejtat e Njeriut “YAHR” në Lipjan, ka reaguar ashpër pas rastit të abuzimit të 13-vjeçares nga Janjeva nga disa persona. Ky rast bëhet e ditur se ka ndodhur muajin e kaluar, ndërsa që familja e saj e kishte lajmëruar në Polici si person të zhdukur. Në Policinë e Kosovës nuk i kanë bërë publike as inicialet e së miturës për shkak se rasti konsiderohej i ndjeshëm. Por, organizata “YAHR” kritikon zyrtarët përgjegjës të Qendrës për Punë Sociale në Lipjan me arsyetim se ishin në dijeni për rastin e kësaj familjeje dhe nuk kanë krijuar mirëqenie për 13-vjeçaren.

“Ne si OJQ e kritikojmë Qendrën për Punë Sociale e cila ka dështuar ta trajtojë këtë rast, sepse edhe në të kaluarën kishte qenë në njohuri për rastin e kësaj familjeje nga Janjeva dhe për rastin e fëmijëve të tyre që nuk po e ndjekin procesin mësimor dhe se shpeshherë nuk po kthehen në shtëpi. Kjo Qendër në Lipjan ka për obligim që t’i trajtojë fëmijët në përgjithësi e në veçanti ata të cilët janë të abuzuar seksualisht apo edhe të keqtrajtuar në mënyra të ndryshme”, thuhet në reagimin e “YAHR”-s.