Kosovë

Në Sferkë të Klinës krijohet moçali i ujërave fekale nga bllokimi i kanalizimit

 

Qe një vit banorët e fshatit Sferkë të Komunës së Klinës janë duke u përballur me kundërmimin e ujërave fekale, që kanë dalë në sipërfaqe dhe kanë krijuar një moçal të ujërave të zeza në luginën e fshatit, e quajtur “Lugina e përroit”. Kjo luginë është mbushur në tërë gjatësinë e saj mbi 100 metra me ujëra që kanë rrjedhur mbi sipërfaqe nga bllokimi i gypave dhe pusetave të kanalizimit.

Erërat kundërmuese nuhaten deri lart në fshat që ka mbi 400 shtëpi dhe për banorët janë bërë të padurueshme. Banorët tregojnë se disa herë e kanë njoftuar Komunën e Klinës për këtë problem, por deri tash nuk ka intervenuar. “Problemi është shumë i madh nga ujërat e zeza që kanë vërshuar këtë pjesë të fshatit. Komuna duhet ta zgjidhë këtë problem sa më parë për disa arsye. Jo vetëm për shkak të kundërmimit”, ankohet Adem Gashi, banor i fshatit Sferkë. Ky moçal i ujërave fekale, sipas tij, po paraqet rrezik për helmim të bagëtisë dhe banorëve, për arsye se vendi ku kanë shpërthyer ujërat e zeza frekuentojnë shumë fëmijët dhe blegtorët me bagëtinë e tyre.
“Bagëtia kullosin lugjeve përreth këtij moçali kundërmues. Për këtë edhe e kam ngritur shqetësimin më të madh. Bagëtia aty edhe pinë ujë. Nga ky ujë mund të helmohen dhe mund të ketë probleme me shëndetin e bagëtisë e po ashtu edhe në shëndetin e qytetarëve, meqenëse nga kafshët marrim qumështin dhe mishin”.