Kosovë

5 vjet pas miratimit të Ligjit, Obiliqi me më shumë raste të sëmundjeve kronike

 

Jetojnë afër termocentralit “Kosova B” dhe çdo ditë përballen me tymin dhe problemet shëndetësore që vijnë nga ndotja e ajrit.

Ligji për Obiliqin, i cili u miratua në vitin 2016, parasheh përmirësimin e ndotjes së ajrit.