Kosovë

Podujeva për të tretën herë e vë në diskutim publik Hartën Zonale

 

Kuvendarët e Podujevës, pushtet e opozitë janë bërë bashkë për t’i dhënë dritën jeshile vënies në diskutim publik të Hartës Zonale 2020-2028. Drejtori për Planifikim Urban dhe Mbrojtje të Mjedisit, Bujar Hasani, ka thënë se është i njëjti dokument që e kishin vënë në diskutim publik në muajin korrik, por që niveli qendror ua kishte kthyer mbrapsht për shkak të mos ndjekjes së të gjitha procedurave.

“Pas refuzimit të Ministrisë që të jep pëlqim për vendimin e kaluar për vendosjen në shqyrtim publik të Hartës Zonale, ne si Kuvend Komunal jemi detyruar që prapë të njëjtin dokument ta nxjerrim një vendim për vendosjen në shqyrtim publik, gjithmonë në koordinim me Ministrinë përkatëse. Prandaj ju lus që si herën e kaluar, edhe tash ta votoni këtë dokument tepër të rëndësishëm për komunën tonë”, ka thënë Bujar Hasani në mbledhjen e Kuvendit Komunal të së hënës.