Kosovë

Ferizaj imunizon rreth 90 mijë qytetarë me vaksina kundër COVID-19

 

Ferizaj renditet në mesin e komunave që ka administruar më së shumti doza të vaksinës për imunizimin e qytetarëve kundër COVID-19. Sipas stafit mjekësor në Qendrën e Vaksinimit në Ferizaj, nga 108 mijë qytetarë sa ka gjithsej Komuna e Ferizajt, mbi 91 mijë prej tyre tashmë janë imunizuar me vaksina. Ata u bëjnë thirrje qytetarëve që nuk janë vaksinuar të regjistrohen dhe ta mbyllin me sukses këtë proces.

Një pjesë e qytetarëve janë vaksinuar edhe në terren nga ekipet mobile. Sipas drejtuesve të Qendrës së Vaksinimit, ky rezultat ka arritur edhe pas fushatave të cilat janë organizuar gjatë muajve të fundit.