Kosovë

Pas një kontesti, rifillojnë punimet në ndërtimin e ujësjellësit në Hanin e Elezit

 

Pas një kontesti ndërmjet Agjencionit Kosovar i Privatizimit (AKP) dhe Komunës së Hanit të Elezit, kanë rifilluar punimet në ndërtimin e ujësjellësit në këtë qytet. Në fillim të muajit të kaluar Koha ka raportuar rreth ndërprerjeve të këtyre punimeve pasi që gypat e ujësjellësit në disa lokacione ishin vendosur në prona të AKP-së pa ndonjë pëlqim të këtij institucioni. Në këtë projekt CDI-ja zvicerane së bashku me Komunën e donatorë të tjerë kanë investuar afër një milion euro, ndërkohë deri në fund të vitit pritet të finalizohen punimet dhe ujësjellësi do të menaxhohej nga Kompania Rajonale e Ujësjellësit “Bifurkacioni” nga Ferizaj.

Nazif Asllani, drejtor gjeneral i kësaj kompanie ka thënë për KOHEN se tashmë pengesat ndërmjet institucioneve kanë kaluar dhe punimet janë duke vazhduar në fazën përfundimtare.