Kosovë

Prizreni kërkon që të decentralizojë vaksinimin anti-Covid

 

Komuna e Prizrenit po planifikon decentralizimin e procesit të vaksinimit kundër Covid-19. Sipas zyrtarëve lokalë vaksinat mund të administrohen edhe në Qendrat e Mjekësisë Familjare, dhe jo vetëm në Qendrën e Vaksinimit, të vendosur prej disa muajsh në palestrën e sporteve. Tashmë një kërkesë e kësaj natyre është adresuar në Ministrinë e Shëndetësisë. Ndërkaq kjo e fundit, të hënën, i ka dhuruar Njësisë së Vaksinimit të Kujdesit Parësor Shëndetësor një automjet adekuat për bartjen e vaksinave. Autoritetet komunale kanë pohuar se automjeti i pranuar nga Ministria e Shëndetësisë krijon lehtësira për decentralizimin e vaksinimit.

po planifikojmë decentralizimin e vaksinimit, d.m.th do të bartim vaksinimin në Qendrat tona të mjekësisë familjare. Në përmbi 10 Qendra kemi njësitë e vaksinimit, por do të shohim në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë se si do ta bëjmë organizimin e vaksinimit, a do ta bëjmë në të gjitha këto qendra apo vetëm në disa qendra”, ka thënë drejtoresha e Shëndetësisë, Narqize Arënliu-Hoxhaj.